tiistai 5. maaliskuuta 2013

Melaka


Antti:
Viikonloppuna kävimme pyörähtämässä bussilla 200km etelämmässä, Melakassa. Siellä oli tarjolla ihmeellistä nähtävää, koska paikan historia on varsin mielenkiintoinen. Alun perin paikallisen sulttaanin hallitsema, sittemmin 1500-luvulla portugalilaisten hallitsema ja rakentama. 1600-luvulla paikan valloittivat hollantilaiset ja 1800-luvulla britit ja toisen maailmansodan aikana japanilaisten miehittämä. Lisäksi Melaka on UNESCOn maailmanperintökaupunki.

Pieni joki teki kaupungista heti paljon viihtyisämmän.
Jokilaivalla pääsi vieläpä ajelemaan illan kähmyssä.
Tällaisia oli paikassa paljon tarjolla. Lisäksi noissa oli vielä usein penkin alla popit!
Mekin ajettiin yksi reissu tuollaisella.
Kaupungin keskustaa näköalatornista kuvattuna.
Aurinko laskee joella. Vesi on mukava elementti.
Jonker Street illalla: paljon kojuja, paikallista nähtävää, ravintoloita
ja mukava tunnelma.
Hotellimme oli mainiosti joen rannalla, jota pitkin pääsi kävelemään kaupungin parhaille paikoille. Melakassa mukavaa oli, että kaikkialle pystyi helposti kävelemään. Täytyy sanoa, että olimme molemmat erittäin tyytyväisiä viikonloppuun Melakassa. Parin päivän reissua varten mitä mainion kohde.

Ravintolassa tupakointi oli kielletty 2500€ sakon uhalla.
Muiden aasialaisten turistien kuvattavaksi joutuminen on ollut varsin erikoista. Sekä Penangilla että Melakassa on pariin otteeseen joutunut kuvattavaksi käsittääkseni oman ulkonäön vuoksi. Viimeisimmässä potretissa vanhemman naishenkilön piti ihan kokeilla ihoa. Muutenhan tuo aivan jees puuhaa on, jos se kerta jonkin iloiseksi tekee, mutta yleensä se kuvaushetki vaan meinaa kestää ja kestää, kun pitää esiintyä jokaisella mahdollisella kokoonpanolla jokaiseen mahdolliseen kuvauslaitteeseen. Pari kertaa ollut myös fiilis, että joku salakuvaa, joka ei kovin miellyttävältä tunnu.

Maanantaina pyörähdettiin KLCC:n akvaariossa. Tällä hailla täytyy olla purentaongelma. :D

2 kommenttia:

  1. Hei! Olen itse suunnitellut lähteväni ensi syksyksi vaihtoon KLään, joten tosi kiva lukea teidän kokemuksista sieltä!
    Itseäni kiinnostaisi kuulla enemmän teidän kurssivalinnoista, varsinkin, kun itsekin olen tutalainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro, Seuraavan postauksen on tarkoitus avata vähän opiskeluhommia. Ei ole aiemmin kannattanut paljoa kertoa, kun on ollut epävarmuutta kurssien ja aikataulun kanssa.

      --Antti

      Poista