torstai 7. maaliskuuta 2013

Opiskelemaankin tänne tultiin


Antti:
Kampuksen pääportti
Vihdoinkin kurssit alkavat olla sillä mallilla, että voi jo varmaksi sanoa osallistuvansa niille. Alun perin hakemistani kursseista olen enää mukana yhdellä, joten suunnitelmat muuttuivat reilusti aikataulujen ja muiden haasteiden vuoksi. Ensinnäkin pari kurssia business and administration tiedekunnasta jäi haaveeksi kun siellä todettiin, että ei ole mahdollisuutta ottaa kaikkia vaihtareita, kun ei ole tilaa jne. Enpä jäänyt kielteistä vastaanottoa hetkeksikään miettimään kun kuulin että Graduate School of Businessin puoleltakin saa ottaa kursseja ja siellä ei kuulemma oltu niin nihkeitä. Ja näin olikin: matkustin toiselle kampukselle ja tiedustelin maisterivaiheen kursseja (MBA-kursseja). Sieltä sain heti kurssiaikataulun ja tenttiaikataulun, joista valkkasin pari sopivaa kurssia ja menin keneltäkään kyselemättä luennoille. Tässä vaiheessa hyvä selventää, että minut heitettiin tietotekniikan laitoksen kirjoille, kun olin sieltä yhden kurssin ilmoittanut haluavani. Kysyin luvat luennoitsijoilta kurssille osallistumisesta, jonka jälkeen vielä jouduin hommaamaan luvat osastojen johtajilta. Byrokratiaa riitti aivan kaikkialla. 

Viikonlopussa riittää sitä pituutta :)
Kaiken tiedon saaminen on ollut kiven alla. Kurssien luentoaikojen, tenttiaikojen ja tutor-aikojen selvittäminen on aiheuttanut ravaamista tiedekunnasta toiseen useamman kerran. Parhaiten tieto löytyi tiedekuntien kanslioista, mutta monesti sielläkin oltiin vähän turhan pihalla. Yhtenäisiä käytänteitä asioiden hoitamiseen ei hirmuisesti tunnu olevan. Lisäksi vaikuttaa, että sanotaan ennemmin vastaukseksi ”ei onnistu” kuin että ”en osaa sanoa”, joten kannattaa kysyä asioita niiltä, jotka oikeasti päättävät asiasta ja pitää päänsä, jos haluaa saada asiansa läpi. Esimerkiksi oli hämmästyttävää, kun yksi tiedekunnan edustaja väitti, että ei voi ottaa kursseja monesta tiedekunnasta, koska aikataulut voivat mennä päällekkäin. Nyt minulla on kursseja kolmesta tiedekunnasta ja kahdella kampuksella, eikä ole mitään ongelmaa. Mukava sattuma, että tuo City Campus sattuu olemaan kävelymatkan päässä asunnostamme, joten ei kulkemisestakaan tullut ongelmaa.

Itse olin varautunut asioiden hoitamisen erilaisuuteen (lue: tehottomuuteen ja epäloogisuuteen), joten asiat eivät tulleet yllätyksenä. Lisäksi nimenomaan tätä kulttuurieroa tänne ollaan tultukin oppimaan.

Ainakin näin alkuun kurssien työmäärä on vaikuttanut erittäin reippaalta ja tästä syystä vain neljä kurssia tuntuu aivan riittävältä minulle. MBA-kurssit ovat kyllä mielenkiintoisia, kun muut opiskelijat omaavat huomattavan työkokemuksen ja oikeastaan suurin osa opiskelijoista suorittaa tutkintoa töiden ohella. Tästä syystä kaikki maisterivaiheen kurssit järjestetään iltaisin.

Loppuun vielä oleellinen kuva:
Poliisiasemat ovat monesti sinivalkoisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti