tiistai 11. kesäkuuta 2013

Elämää Malesiassa

Nina:

Tässäpä vielä hieman sekalaista listaa Malesiasta.

Liikenne: Liikenne on aika hurjaa ja vähän kaaosmaistakin. Liikennevaloja kyllä on, mutta aika usein ne eivät toimi ollenkaan tai sitten näyttävät jalankulkijalle koko ajan punaista. Kadun ylittäminen olikin aluksi pieni haaste, mutta nopeasti sitä tottui suhailemaan autojen seassa. Toistaiseksi ollaan vältytty kolareilta, heh. ;) Varsinkin mopojen kanssa saa olla tosi tarkkana, niitä kun ei näytä koskevaan mitkään liikennesäännöt, ei yksisuuntaiset eikä liikennevalot. 



Pukeutuminen: Malesiassa noin puolet väestöstä on muslimeja, mikä tietenkin näkyy katukuvassa. Täällä porukka kuitenkin pukeutuu hyvin länsimaalaisesti ja heidät erottaa muslimeiksi vain sellaisista ”hupuista”. Burkia/niqabia näkee harvoin, ei edes joka päivä ja suurin osa niidenkin kantajista on turisteja Arabimaista. Paikalliset kiinalaiset sen sijaan tykkäävät pukeutua pikkuisiin pakarashortseihin ja niitä onkin täällä vaatekaupat pullollaan.


Shoppailu: Kuala Lumpurin sanotaan olevan shoppailijan paratiisi. Itse kuitenkin sanoisin, että täällä on loistavat mahdollisuudet shoppailla, mutta en tulisi tänne varta vasten shoppailemaan. Luksusmerkkejä löytyy kyllä useammaltakin ostarilta enkä niiden hinnoista tiedä, mutta perus länsimaalaisissa ketjuliikkeissä hintaa on joka vaatteessa semmoiset 5-20e lisää mitä sama tavara on hinnoiteltu euroissa/dollareissa.. Todella edullisia löytöjäkin täältä voi tehdä, mutta silloin saa olla laadun kanssa tosi tarkkana! Toisaalta taas miehille on tuntunut löytyvän helposti hyvälaatuista tavaraa halvalla. Niin, ja kengät ovat olleet ihan hyviä myös ja hinnat ovat noin neljäsosa-kolmasosa Suomen hinnoista. Malesia on myös kirjoja rakastavan taivas, sillä nekin irtoavat samaan superhalpaan hintaan.

Yhdellä ostarilla pääsee luistelemaankin. :)
Ilmasto: Helmikuussa vettä tuli aika säännöllisesti, paljon, mutta lyhyen aikaa. Maaliskuusta eteenpäin sateet ovat sen sijaan saattaneet kestää kauan, mitä helmikuussa ei tapahtunut. Ukkoskuurojakin on riittänyt, välillä niitä tuli joka ilta. Ja olivat kyllä hienoja, ei mitään sellaista peruskamaa kuin Suomessa! Lämpötila? No onhan täällä kuuma. Varsinkin suorassa auringonpaisteessa, varsinkin jos pitää kävellä ulkona. Mutta silti, rakastan tätä lämpöä ja on mahtavaa, kun ei koskaan tarvitse miettiä mitä laittaa päälle. Shortseilla pärjää aina eikä neuletakkiakaan tarvitse ottaa ikinä mukaan. 

Satoi vähän vettä
 Seuraavassa postauksessa tarinoidaan sitten ruuasta.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti