keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Back to school



Nina:
Koulu alkoi viime viikonloppuna orientaatiolla. Ohjelmaa olisi ollut aamukahdeksasta iltayhteentoista, mutta me ei osallistuttu ihan jokaiseen juttuun, kuten aerobiciin (:D) sunnuntai-aamuna. Itse olin koko lauantain aika huonovointinen, mutta onneksi pystyin jotenkuten osallistumaan ja sunnuntaina olo oli jo parempi. Päivät sisälsivät infoluentoja, toisiin vaihtareihin tutustumista, kampuskierroksen yms. Alun perin oli tieto, että kampukselle pitäisi jäädä yöksi, mutta onneksi näin ei ollut ja pääsimme omaan kotiin nukkumaan. :) Kampuksen asunnot kun kuulemma olivat melkoisen rankkoja ja yöllä ei voinut välttyä unettomilta hetkiltä viidakon metelöinnin takia. Osa kampuksesta sijaitsee kirjaimellisesti metsässä eikä esim. apinoihin törmääminen ole ollenkaan harvinaista. Meitä varoiteltiinkin ruokaa varastelevista ystävistämme. :D Suurin osa vaihtareista on hankkinut asunnon kampuksen ulkopuolelta, mutta jotkut haluavat jäädä sinne asumaan. Onhan se toki todella halpa vaihtoehto ja pääsee tutustumaan paremmin paikallisiin, mutta ei ehkä meidän juttu kuitenkaan. Keskustassa on kivaa!

Apinalapsi!
Nämä kaksi ekaa viikkoa on kurssien add/drop –aikaa, jolloin porukka säätää ja käy kokeilemassa eri kursseja. Tämän ajan aikana kurssivalinnat tulisi saada tehtyä, sillä myöhemmin muutoksia ei enää voi tehdä. Minun piti kuitenkin ihan ensin hankkia virallinen hyväksymiskirje, koska kuuluin siihen porukkaan, joka ei vielä ollut saanut sitä. Lisäksi meidän on pitänyt käydä kampuksella olevassa pankissa maksamassa opiskelijakorttimaksu ja kiikuttaa kuitti opiskelijoiden kv-keskukseen. Suurin homma on kuitenkin juosta tiedekunnasta ja laitoksesta toiseen hakemassa kurssien aikatauluja (kyllä, niitä ei ole netissä) ja leimoja lappuihin ja tämä tietysti jokaisen kurssin kohdalta erikseen. Minulta peruttiin pari kurssia, joten pitäisi saada jotain tilalle. Kurssien peruminen ei näytä olevan harvinaista ja joillekin kursseille pääseminen voi olla hankalaa, sillä ne voivat olla jo täynnä. Viisainta olisi siis ollut jo hakuvaiheessa valita maksimimäärä kursseja ja tarvittaessa jättää osa niistä pois. Katsotaan miten käy ja mitä lopulta tulenkaan opiskelemaan täällä. Tällä hetkellä olen saanut varmistettua yhden enkun ja yhden psykologian kurssin ja näistä itseasiassa olikin jo infoluennot tällä viikolla.

Menara Kuala Lumpur
Koulusähläysten ohella arki jatkuu melko normaaliin tapaan. Käydään melkein joka päivä jossain ostarilla shoppailemassa/syömässä/muuten vaan hengaamassa ja päivät kuluu ilman suurempia aikatauluja. Pitäisi kyllä aktivoitua ja alkaa katsastaa kaupungin nähtävyyksiä, mm. kaksoistornit, Menara Kuala Lumpur yms. sekä alkaa miettiä, että minne päin Aasiaa sitä matkustaisikaan mid-term-breakilla. :) Vinkkejä otetaan vastaan!

1 kommentti:

  1. Nimettömänä pysyvä seuraaja20. helmikuuta 2013 klo 9.06

    Näyttäisi olevan paikallinen Näsinneulakin päässeen kuvaan.

    VastaaPoista